Körkort för MC: Privat eller via trafikskola?

Att ta körkort för mc tar olika lång tid beroende på hur du väljer att gå tillväga. Har du någon nära bekant med MC körkort, så kan Du välja att ta MC-körkortet privat. Annars rekommenderas att gå till trafikskola/körskola samt göra körkortsteorin på distans.

Ta körkort till MC via trafikskola / körskola

När det är dags att ta MC-körkort -oavsett om det är för lätt eller tung MC – så kan det vara skönt att göra det under en kort period. MC-körkort tas snabbast med en intensivkurs som löper under en till tre veckor, i kombination med körkortstest online.

Det kan vara bra att vara liteförberedd inför trafikskolan genom att ha grundläggande kunskaper i hur det är att köra MC. Har du praktiserat med EU-moped tidigare så har du en klar fördel. Det är dock inget krav, eftersom din MC-handledare är utbildad att lära upp dig hur man kör MC. Att vara förberedd genom att testa lite gratis MC-frågor online innan är dock en fördel. Du har inget att förlora heller, då det är helt gratis och bara tar 5 minuter.

Om man är något förberedd så kan man nämligen under intensivkursen i MC koncentrera sig på att lära sig mer avancerade tekniker, praktiska regler och övrigt och slippa ta allt från början.

Vad krävs för att lyckas med MC-körkortet?

Det man behöver kunna enligt vissa trafikskolor för att få ta en intensivkurs i MC-körkort är att man för det första kan manövrera motorcykeln genom att leda den framåt och svänga på höger och vänster.

En annan viktig del för att kunna ta en intensivkurs i MC-körkort är också att man i låg fart kan ta sig förbi några konor, men också i lite högre fart. Det är också bra om du har en egen uppsättning av utrustning för att köra MC, men inget krav.

Det är också ett stort plus om man redan innan man tar en intensivkurs i MC också har B-körkort och därför inte behöver lära sig allt från första början med regler och lagar på vägen.

Vad kostar det att ta MC-körkort?

Frågan många ställer sig är också hur mycket som ett MC-körkort kostar att ta på en intensivkurs. Faktum är att det faktiskt är något billigare med intensivkurs för a-körkort eller intensivkurs för lätt MC, än det är att ta intensivkurs i bil.

Allt mellan sex och tio tusen kostar en intensivkurs i MC inklusive körlektioner, exklusive lån av utrustning samt motorcykel.

Prisexempel inkluderar inte halkkörningsavgift på 800kr, samt lån av utrustning.

Det kan dock varierar rätt mycket från körskola till körskola. Vad som ingår skiljer sig också åt, så det bästa är normalt att kontakta en framstående körskola för MC i närheten av där du bor.

Körkortsteori online: Hur jag snabbt kommer igång med teorin för MC-körkort

Om du inte vill lägga ut 1000-tals kronor på körkortsböcker hos din körskola, så kan du alltid inleda med att göra ett gratis test för körkortsteori online. Om du gillar upplägget, vilket majoriteten gör, så kan du få väldigt avancerade lektioner på detta sätt. Du kan på så vis ta MC lektioner dygnet runt, när det passar dig. Du får samtidigt svar direkt och slipper vänta på att du själv eller någon lärare ska rätta ditt prov.

När du börjar få över 80 % rätt på dina körkortsfrågor för MC så kan det snart vara dags att ta ditt teoriprov för MC-körkort. Varför inte prova med några gratis körkortsfrågor för att se var Du står idag?

Har du sett något som vi missat på Intensivkurs.se?
Skicka gärna förslag på hur vi kan göra webbplatsen bättre.