Ta körkort för EU-moped

Om man bestämt sig för att det är dags att ta EU-moped körkort så kan det vara väldigt skönt att gå en intensivkurs för att det inte ska ta så lång tid. Samtidigt kan du också spara pengar, för att du inte glömmer bort vad du lärt dig så snabbt.

De flesta svenska trafikskolorna i landet erbjuder intensivkurser och körkort för EU-moped.

Vad krävs för EU-moped körkort?

De krav som ställs för att man ska kunna få gå en intensivkurs för att ta körkort i EU-moped är bland annat att man har ett giltigt körkortstillstånd men också att man fyllt 15 år. Det går att tre månader innan man fyller 15 år börja övningsköra med EU-moped men detta måste göras på en körskola och får inte göras privat.

Vad kostar körkort för EU-moped?

Kostnaden för att ta en intensivkurs i EU-moped och därmed ta ett körkort i EU-moped kan ligga på runt sex till åtta tusen kronor beroende på körskola och vad som ingår. Vanligtvis är det kursmaterial som ingår i priset. När man tar en intensivkurs brukar även teorikurs, lån av en EU-moped och körlektioner ingå. Det som brukar tillkomma är bland annat transportstyrelsens avgift för att få tillstånd men även fotograferingen och tillverkningen av körkortet som även fungerar som ett ID-kort.

Hur svårt är det att ta EU-moped körkort?

Att ta ett körkort i EU-moped är enkelt med en intensivkurs och ju mer förberedd man är inför att man tar intensivkursen, desto lättare kommer det bli att ta körkortet och på så sätt kan vara igång redan med sitt nya körkort bara en vecka efter att man börjat intensivkursen i att ta körkort för EU-moped. Var man än bor i Sverige så brukar det alltid inom en viss rimlig radie finnas en körskola som erbjuder intensivkurser.

Har du sett något som vi missat på Intensivkurs.se om EU-mopeder?
Skicka gärna förslag på hur vi kan göra webbplatsen bättre.